Problem with bilda and Windows, Linux

Forum zum Pojekt: bILDA -
"bil"liger "DA"-Wandler mit ILDA ISP Ausgang

Moderator: afrob

Gesperrt
Benutzeravatar
nain-nain rom
Beiträge: 890
Registriert: Sa 15 Sep, 2007 2:57 pm
Do you already have Laser-Equipment?: - vert 532nm 100mW
- rouge 650nm 300mW
- bleu 445nm 100mW
- galvo 20kpps Laser wave
- DAC Bilda
Wohnort: près de Nantes
Kontaktdaten:

Problem with bilda and Windows, Linux

Beitrag von nain-nain rom » So 27 Sep, 2009 5:15 pm

Hello

First, I'm sorry to speak in english but I don't practise German. :oops:

I built the Bilda DAC and I want to install it with Windows. I succeded but I have to plug and unplug the DAC many times before Windows recognize it. I removed the EEPROM because with the EEPROM, the DAC is never recognized.

I also tried to install it on linux (Kubuntu, kernel 2.6) and that's the result :

Code: Alles auswählen

root@HOME4:/home/romain/Bureau/bilda-0.03# make
make  all-recursive                            
make[1]: entrant dans le répertoire « /home/romain/Bureau/bilda-0.03 »
Making all in doc                                                     
make[2]: entrant dans le répertoire « /home/romain/Bureau/bilda-0.03/doc »
make[2]: Rien à faire pour « all ».                                       
make[2]: quittant le répertoire « /home/romain/Bureau/bilda-0.03/doc »    
Making all in firmware                                                    
make[2]: entrant dans le répertoire « /home/romain/Bureau/bilda-0.03/firmware »
make[2]: Rien à faire pour « all ».                                            
make[2]: quittant le répertoire « /home/romain/Bureau/bilda-0.03/firmware »    
Making all in hardware                                                         
make[2]: entrant dans le répertoire « /home/romain/Bureau/bilda-0.03/hardware »
make[2]: Rien à faire pour « all ».
make[2]: quittant le répertoire « /home/romain/Bureau/bilda-0.03/hardware »
Making all in kernel
make[2]: entrant dans le répertoire « /home/romain/Bureau/bilda-0.03/kernel »
mv Makefile Makefile.automake
cp Makefile.kernel Makefile
make -C /lib/modules/2.6.28-11-generic/build/ SUBDIRS=/home/romain/Bureau/bilda-0.03/kernel  modules \
                KBUILD_VERBOSE=1
make[3]: entrant dans le répertoire « /usr/src/linux-headers-2.6.28-11-generic »
test -e include/linux/autoconf.h -a -e include/config/auto.conf || (            \
        echo;                                                           \
        echo "  ERROR: Kernel configuration is invalid.";               \
        echo "         include/linux/autoconf.h or include/config/auto.conf are missing.";      \
        echo "         Run 'make oldconfig && make prepare' on kernel src to fix it.";
        echo;                                                           \
        /bin/false)
mkdir -p /home/romain/Bureau/bilda-0.03/kernel/.tmp_versions ; rm -f /home/romain/Bureau/bilda-0.03/kernel/.tmp_versions/*
make -f scripts/Makefile.build obj=/home/romain/Bureau/bilda-0.03/kernel
  gcc -Wp,-MD,/home/romain/Bureau/bilda-0.03/kernel/.bilda.o.d  -nostdinc -isystem /usr/lib/gcc/i486-linux-gnu/4.3.3/include -D__KERNEL__  -Iinclude  -I/usr/src/linux-headers-2.6.28-11-generic/arch/x86/include -include include/linux/autoconf.h -Iubuntu/include  -Wall -Wundef -Wstrict-prototypes -Wno-trigraphs -fno-strict-aliasing -fno-common -Werror-implicit-function-declaration -O2 -m32 -msoft-float -mregparm=3 -freg-struct-return -mpreferred-stack-boundary=2 -march=i586 -mtune=generic -Wa,-mtune=generic32 -ffreestanding -pipe -Wno-sign-compare -fno-asynchronous-unwind-tables -mno-sse -mno-mmx -mno-sse2 -mno-3dnow -Iarch/x86/include/asm/mach-default -fno-stack-protector -fno-omit-frame-pointer -fno-optimize-sibling-calls -Wdeclaration-after-statement -Wno-pointer-sign -fwrapv -DMODULE -D"KBUILD_STR(s)=#s" -D"KBUILD_BASENAME=KBUILD_STR(bilda)"  -D"KBUILD_MODNAME=KBUILD_STR(bilda)"  -c -o /home/romain/Bureau/bilda-0.03/kernel/.tmp_bilda.o /home/romain/Bureau/bilda-0.03/kernel/bilda.c
/home/romain/Bureau/bilda-0.03/kernel/bilda.c:21:35: erreur: linux/devfs_fs_kernel.h : Aucun fichier ou dossier de ce type
/home/romain/Bureau/bilda-0.03/kernel/bilda.c: In function ‘bilda_start_stream’:
/home/romain/Bureau/bilda-0.03/kernel/bilda.c:285: attention : assignment from incompatible pointer type
/home/romain/Bureau/bilda-0.03/kernel/bilda.c: Hors de toute fonction :
/home/romain/Bureau/bilda-0.03/kernel/bilda.c:1078: erreur: unknown field ‘mode’ specified in initializer
/home/romain/Bureau/bilda-0.03/kernel/bilda.c:1078: attention : initialization makes pointer from integer without a cast
/home/romain/Bureau/bilda-0.03/kernel/bilda.c:1085: erreur: unknown field ‘owner’ specified in initializer
/home/romain/Bureau/bilda-0.03/kernel/bilda.c:1085: attention : initialization from incompatible pointer type
/home/romain/Bureau/bilda-0.03/kernel/bilda.c:1100: erreur: expected ‘)’ before string constant
make[4]: *** [/home/romain/Bureau/bilda-0.03/kernel/bilda.o] Erreur 1
make[3]: *** [_module_/home/romain/Bureau/bilda-0.03/kernel] Erreur 2
make[3]: quittant le répertoire « /usr/src/linux-headers-2.6.28-11-generic »
make[2]: *** [bilda.o] Erreur 2
make[2]: quittant le répertoire « /home/romain/Bureau/bilda-0.03/kernel »
make[1]: *** [all-recursive] Erreur 1
make[1]: quittant le répertoire « /home/romain/Bureau/bilda-0.03 »
make: *** [all] Erreur 2
I think that the problem comes from this part :

Code: Alles auswählen

        echo "  ERROR: Kernel configuration is invalid.";               \
        echo "         include/linux/autoconf.h or include/config/auto.conf are missing.";      \
        echo "         Run 'make oldconfig && make prepare' on kernel src to fix it.";
Could you help me ? :wink:

Benutzeravatar
fesix
Beiträge: 2148
Registriert: Do 01 Mai, 2008 7:46 pm
Do you already have Laser-Equipment?: Zwei Haupt mit
600mW (658, 520, 445) nur Diode
CT6800HP an Raytrack CT Treiber / Litrack

Sats mit
300mW (658, 520, 445)
CT6800HP

EasyLase II
Netlase
Netlase LC

He-Laserscan Vollversion
Dynamics

ALC60X Argonlaser mit Selbstbau-Netzteil
SP124 HeNe Laser
Wohnort: Berlin

Re: Problem with bilda and Windows, Linux

Beitrag von fesix » So 27 Sep, 2009 5:23 pm

Hello

I had the same problem with the EEPROM.

This is a bug in the software.

I didit this way: I put a switch in the positive wire of the EEPROM.

Before I turn on the main power of the bILDA, I switch off the EEPROM. When Windows recogniced bILDA, I turn the EEPROM on and start Popelscan.

If you want to use HE-Laserscan, you don't need the EEPROM :wink:


I hope, I was able to help you.

Benutzeravatar
nain-nain rom
Beiträge: 890
Registriert: Sa 15 Sep, 2007 2:57 pm
Do you already have Laser-Equipment?: - vert 532nm 100mW
- rouge 650nm 300mW
- bleu 445nm 100mW
- galvo 20kpps Laser wave
- DAC Bilda
Wohnort: près de Nantes
Kontaktdaten:

Re: Problem with bilda and Windows, Linux

Beitrag von nain-nain rom » So 27 Sep, 2009 5:39 pm

I use He Laserscan and I saw that it works without the EEPROM. But the problem with pluging and unpluging the DAC is very boring. Few weeks ago, I went to a laserfreak meeting. At the beginning, I had to plug and unplug the DAC only one times. But later, I moved my PC and the projector, the DAC didn't work no more :evil: I tried all the night and I didn't succeded.
The next week, I tried at home and it worked unpluging it only one time. The problem is irregular.

Benutzeravatar
fesix
Beiträge: 2148
Registriert: Do 01 Mai, 2008 7:46 pm
Do you already have Laser-Equipment?: Zwei Haupt mit
600mW (658, 520, 445) nur Diode
CT6800HP an Raytrack CT Treiber / Litrack

Sats mit
300mW (658, 520, 445)
CT6800HP

EasyLase II
Netlase
Netlase LC

He-Laserscan Vollversion
Dynamics

ALC60X Argonlaser mit Selbstbau-Netzteil
SP124 HeNe Laser
Wohnort: Berlin

Re: Problem with bilda and Windows, Linux

Beitrag von fesix » So 27 Sep, 2009 5:54 pm

Maybe there is a problem with some contacts or something like that?

Benutzeravatar
nain-nain rom
Beiträge: 890
Registriert: Sa 15 Sep, 2007 2:57 pm
Do you already have Laser-Equipment?: - vert 532nm 100mW
- rouge 650nm 300mW
- bleu 445nm 100mW
- galvo 20kpps Laser wave
- DAC Bilda
Wohnort: près de Nantes
Kontaktdaten:

Re: Problem with bilda and Windows, Linux

Beitrag von nain-nain rom » Do 15 Okt, 2009 2:41 pm

Hello

I tried to install it with linux and I learned that bilda isn't compatible with kernel 2.6.
About windows, in the french forum, we said me that the problem could be a wrong value of C20 on the RESET pin. Else, I should add a kondensator in parallel with the R44 on the Vbus.
en fait ce circuit n'a pas les memes broches, mais tu peux essayer avec un condo de 470nF en parallele avec R44 sur le VBUS, car la patte du 18F4550 sur laquelle etait ce condo porte le meme nom... ca doit etre une patte du microcontroleur qui fais office de verification de la tension

un condensateur plus eleve a la place de C20 sur la patte RESET peux aussi resoudre le probleme car il se peut que ton microcontroleur s'active trop rapidement (un "timeout" dans le code qui pense que le micro prend trop de temps avant de recevoir les premieres trames USB), ou alors un condensateur plus petit, si jamais le micro est encore en veille lorsque les premieres trames arrivent
What is the minimal current to supply to this DAC. It could be a power supply too low ?

Benutzeravatar
fesix
Beiträge: 2148
Registriert: Do 01 Mai, 2008 7:46 pm
Do you already have Laser-Equipment?: Zwei Haupt mit
600mW (658, 520, 445) nur Diode
CT6800HP an Raytrack CT Treiber / Litrack

Sats mit
300mW (658, 520, 445)
CT6800HP

EasyLase II
Netlase
Netlase LC

He-Laserscan Vollversion
Dynamics

ALC60X Argonlaser mit Selbstbau-Netzteil
SP124 HeNe Laser
Wohnort: Berlin

Re: Problem with bilda and Windows, Linux

Beitrag von fesix » Do 15 Okt, 2009 2:45 pm

The minimal Current is abaout 310mA (my bILDA).

Benutzeravatar
nain-nain rom
Beiträge: 890
Registriert: Sa 15 Sep, 2007 2:57 pm
Do you already have Laser-Equipment?: - vert 532nm 100mW
- rouge 650nm 300mW
- bleu 445nm 100mW
- galvo 20kpps Laser wave
- DAC Bilda
Wohnort: près de Nantes
Kontaktdaten:

Re: Problem with bilda and Windows, Linux

Beitrag von nain-nain rom » Do 15 Okt, 2009 3:36 pm

ok thank you
I'll explain more the problem. Some times, I plug the DAC and windows recognize it without problem. But often, windows said "unknown device". So I remove the files .inf and .sys in the windows folder, i restart the computer. Then, windows said "Bilda without eeprom" but with a exclamation point in a little icon. I update the driver and it works !
Other times, this method doesn't work at all. I had tu plug and unplug it many times. At the last meeting, at the beginning it worked without problem. Later, I unplugged the DAC and projector to move it. The DAC no longer worked in the evening !
I tried with a lot of drivers like ezusb.sys, devasys.inf, ezsusbw2k.inf, ezusb2.sys...

Benutzeravatar
fesix
Beiträge: 2148
Registriert: Do 01 Mai, 2008 7:46 pm
Do you already have Laser-Equipment?: Zwei Haupt mit
600mW (658, 520, 445) nur Diode
CT6800HP an Raytrack CT Treiber / Litrack

Sats mit
300mW (658, 520, 445)
CT6800HP

EasyLase II
Netlase
Netlase LC

He-Laserscan Vollversion
Dynamics

ALC60X Argonlaser mit Selbstbau-Netzteil
SP124 HeNe Laser
Wohnort: Berlin

Re: Problem with bilda and Windows, Linux

Beitrag von fesix » Do 15 Okt, 2009 3:44 pm

I know this problem.

I only have it, when I use another USB port then normal.

Then I have to refresh the driver (ezusbw2k/bilda)

Zatkruiers
Beiträge: 12
Registriert: So 06 Feb, 2011 8:21 pm
Do you already have Laser-Equipment?: Bilda dac

Re: Problem with bilda and Windows, Linux

Beitrag von Zatkruiers » So 06 Feb, 2011 8:35 pm

I have the problem, if i try to install the bilda drivers, my computer crashes, so does my other computer, any one knows what i do wrong, it is a windows XP system with service pack 3, my bilda is still without a programmed Eeprom.

Benutzeravatar
nain-nain rom
Beiträge: 890
Registriert: Sa 15 Sep, 2007 2:57 pm
Do you already have Laser-Equipment?: - vert 532nm 100mW
- rouge 650nm 300mW
- bleu 445nm 100mW
- galvo 20kpps Laser wave
- DAC Bilda
Wohnort: près de Nantes
Kontaktdaten:

Re: Problem with bilda and Windows, Linux

Beitrag von nain-nain rom » So 06 Feb, 2011 8:45 pm

With this driver, it should work :wink:
Du hast keine ausreichende Berechtigung, um die Dateianhänge dieses Beitrags anzusehen.

Zatkruiers
Beiträge: 12
Registriert: So 06 Feb, 2011 8:21 pm
Do you already have Laser-Equipment?: Bilda dac

Re: Problem with bilda and Windows, Linux

Beitrag von Zatkruiers » So 06 Feb, 2011 11:14 pm

If i try to find new hardware, and select the .inf, the computer doesn't find any drivers for hardware, i am going crazy. And if i plug the usb in my computer the board is being installed as a unknown usb device, and can't update the driver to an other, is that right? Because popelscan doesn't see any output board's.

Benutzeravatar
nain-nain rom
Beiträge: 890
Registriert: Sa 15 Sep, 2007 2:57 pm
Do you already have Laser-Equipment?: - vert 532nm 100mW
- rouge 650nm 300mW
- bleu 445nm 100mW
- galvo 20kpps Laser wave
- DAC Bilda
Wohnort: près de Nantes
Kontaktdaten:

Re: Problem with bilda and Windows, Linux

Beitrag von nain-nain rom » So 06 Feb, 2011 11:18 pm

Install the DAC Bilda as unknown device like you said. Then plug the USB wire, plug the power wire, unplug the power wire and plug it. I have to that to recognize the DAC as Bilda USB device. But I don't use Popelscan, I use He Laserscan.

Zatkruiers
Beiträge: 12
Registriert: So 06 Feb, 2011 8:21 pm
Do you already have Laser-Equipment?: Bilda dac

Re: Problem with bilda and Windows, Linux

Beitrag von Zatkruiers » Mo 07 Feb, 2011 10:16 pm

Thank you, now i want tot test my print, is it possible to connect mots1 motor, and how do i do that? For the properties of the mots1 : http://store.qkits.com/moreinfo.cfm/MOTS1

Zatkruiers
Beiträge: 12
Registriert: So 06 Feb, 2011 8:21 pm
Do you already have Laser-Equipment?: Bilda dac

Re: Problem with bilda and Windows, Linux

Beitrag von Zatkruiers » Di 08 Feb, 2011 6:00 pm

With He-laserscan ML_driver do i need for the linux-laser.org DAC? I tried them al, and could'nt find any hardware devices :x

Benutzeravatar
Dr.Ulli
Beiträge: 2383
Registriert: Do 08 Feb, 2007 8:02 am
Do you already have Laser-Equipment?: jede Menge von 1mW bis 5,5W
Wohnort: linker Niederrhein (Geldern)

Re: Problem with bilda and Windows, Linux

Beitrag von Dr.Ulli » Di 08 Feb, 2011 6:47 pm

Please remember: He-Laserscan V does not support the BILDA, anymore!
:freak:
Alt ist man, wenn man mehr an die Vergangenheit als an die Zukunft denkt.

Benutzeravatar
nain-nain rom
Beiträge: 890
Registriert: Sa 15 Sep, 2007 2:57 pm
Do you already have Laser-Equipment?: - vert 532nm 100mW
- rouge 650nm 300mW
- bleu 445nm 100mW
- galvo 20kpps Laser wave
- DAC Bilda
Wohnort: près de Nantes
Kontaktdaten:

Re: Problem with bilda and Windows, Linux

Beitrag von nain-nain rom » Di 08 Feb, 2011 6:49 pm

Yes, It's too bad :evil: :evil:

Zatkruiers
Beiträge: 12
Registriert: So 06 Feb, 2011 8:21 pm
Do you already have Laser-Equipment?: Bilda dac

Re: Problem with bilda and Windows, Linux

Beitrag von Zatkruiers » Di 08 Feb, 2011 7:03 pm

Wich version did support bilda? and with witch driver? :roll:

Benutzeravatar
nain-nain rom
Beiträge: 890
Registriert: Sa 15 Sep, 2007 2:57 pm
Do you already have Laser-Equipment?: - vert 532nm 100mW
- rouge 650nm 300mW
- bleu 445nm 100mW
- galvo 20kpps Laser wave
- DAC Bilda
Wohnort: près de Nantes
Kontaktdaten:

Re: Problem with bilda and Windows, Linux

Beitrag von nain-nain rom » Di 08 Feb, 2011 7:04 pm

All versions before the He Laserscan V support Bilda with the driver I posted here few days ago.

Zatkruiers
Beiträge: 12
Registriert: So 06 Feb, 2011 8:21 pm
Do you already have Laser-Equipment?: Bilda dac

Re: Problem with bilda and Windows, Linux

Beitrag von Zatkruiers » Di 22 Feb, 2011 4:19 pm

Mine steppers still don't move, but what voltage does the output from the bILDA have, when i draw a line it gives only 0.43V and -0.43V. Can anyone meassure his output? I'm getting irritated about it...

Benutzeravatar
nain-nain rom
Beiträge: 890
Registriert: Sa 15 Sep, 2007 2:57 pm
Do you already have Laser-Equipment?: - vert 532nm 100mW
- rouge 650nm 300mW
- bleu 445nm 100mW
- galvo 20kpps Laser wave
- DAC Bilda
Wohnort: près de Nantes
Kontaktdaten:

Re: Problem with bilda and Windows, Linux

Beitrag von nain-nain rom » Di 22 Feb, 2011 4:22 pm

The DAC output voltage isn't continuous, voltage change very quickly. You should use an oscilloscope to see the signal, not a voltmeter.

Zatkruiers
Beiträge: 12
Registriert: So 06 Feb, 2011 8:21 pm
Do you already have Laser-Equipment?: Bilda dac

Re: Problem with bilda and Windows, Linux

Beitrag von Zatkruiers » So 27 Feb, 2011 8:48 pm

Next problem, i bought galvo's but i can't get a good picture out of it, some times when the bilda is a time on it displays my picture but al the other times it looks like:
Bild

Anyone a idea what is going wrong?

Benutzeravatar
fesix
Beiträge: 2148
Registriert: Do 01 Mai, 2008 7:46 pm
Do you already have Laser-Equipment?: Zwei Haupt mit
600mW (658, 520, 445) nur Diode
CT6800HP an Raytrack CT Treiber / Litrack

Sats mit
300mW (658, 520, 445)
CT6800HP

EasyLase II
Netlase
Netlase LC

He-Laserscan Vollversion
Dynamics

ALC60X Argonlaser mit Selbstbau-Netzteil
SP124 HeNe Laser
Wohnort: Berlin

Re: Problem with bilda and Windows, Linux

Beitrag von fesix » So 27 Feb, 2011 8:50 pm

The picture isn't working so please upload it here on the board.

Zatkruiers
Beiträge: 12
Registriert: So 06 Feb, 2011 8:21 pm
Do you already have Laser-Equipment?: Bilda dac

Re: Problem with bilda and Windows, Linux

Beitrag von Zatkruiers » So 27 Feb, 2011 8:52 pm

Sorry, i fixed the hotlink protection.

Benutzeravatar
fesix
Beiträge: 2148
Registriert: Do 01 Mai, 2008 7:46 pm
Do you already have Laser-Equipment?: Zwei Haupt mit
600mW (658, 520, 445) nur Diode
CT6800HP an Raytrack CT Treiber / Litrack

Sats mit
300mW (658, 520, 445)
CT6800HP

EasyLase II
Netlase
Netlase LC

He-Laserscan Vollversion
Dynamics

ALC60X Argonlaser mit Selbstbau-Netzteil
SP124 HeNe Laser
Wohnort: Berlin

Re: Problem with bilda and Windows, Linux

Beitrag von fesix » So 27 Feb, 2011 8:54 pm

Well... wat does it look like when it works?

Wich Galvos do you use? Scanspeed?

More data please!

Zatkruiers
Beiträge: 12
Registriert: So 06 Feb, 2011 8:21 pm
Do you already have Laser-Equipment?: Bilda dac

Re: Problem with bilda and Windows, Linux

Beitrag von Zatkruiers » So 27 Feb, 2011 9:01 pm

The galvo's that i used are http://cgi.ebay.nl/20Kpps-laser-scannin ... 076wt_1139,
it must look like a outlined "Z". The voltage going in the bILDA is +12,47 and -12,03. The wall outled has no ground. The scanning speed i tried 2000 to 16000, in popelscan if the gain is off i get a square, and if put it higher you get like the pictures, if i use HE-laserscan it is the same.

Benutzeravatar
fesix
Beiträge: 2148
Registriert: Do 01 Mai, 2008 7:46 pm
Do you already have Laser-Equipment?: Zwei Haupt mit
600mW (658, 520, 445) nur Diode
CT6800HP an Raytrack CT Treiber / Litrack

Sats mit
300mW (658, 520, 445)
CT6800HP

EasyLase II
Netlase
Netlase LC

He-Laserscan Vollversion
Dynamics

ALC60X Argonlaser mit Selbstbau-Netzteil
SP124 HeNe Laser
Wohnort: Berlin

Re: Problem with bilda and Windows, Linux

Beitrag von fesix » So 27 Feb, 2011 9:11 pm

What do you mean by "The wall outled has no ground"?

Of course you get a square when you put the gain down because you loose solution.

Zatkruiers
Beiträge: 12
Registriert: So 06 Feb, 2011 8:21 pm
Do you already have Laser-Equipment?: Bilda dac

Re: Problem with bilda and Windows, Linux

Beitrag von Zatkruiers » So 27 Feb, 2011 9:21 pm

I get a outlined square, like the biggest it can get, but with no ground i mean, that it has no earthing (masse), but if you look at picture on top, you can see a Z, but in peaces each corner got a piece.

Benutzeravatar
fesix
Beiträge: 2148
Registriert: Do 01 Mai, 2008 7:46 pm
Do you already have Laser-Equipment?: Zwei Haupt mit
600mW (658, 520, 445) nur Diode
CT6800HP an Raytrack CT Treiber / Litrack

Sats mit
300mW (658, 520, 445)
CT6800HP

EasyLase II
Netlase
Netlase LC

He-Laserscan Vollversion
Dynamics

ALC60X Argonlaser mit Selbstbau-Netzteil
SP124 HeNe Laser
Wohnort: Berlin

Re: Problem with bilda and Windows, Linux

Beitrag von fesix » So 27 Feb, 2011 9:29 pm

I don't know what exactly is the problem but maybe you should conect the ground from the bILDA to those of the scanners.

Zatkruiers
Beiträge: 12
Registriert: So 06 Feb, 2011 8:21 pm
Do you already have Laser-Equipment?: Bilda dac

Re: Problem with bilda and Windows, Linux

Beitrag von Zatkruiers » Do 03 Mär, 2011 8:56 pm

My bILDA doesn't work anymore, but if i meassure tthe output, pin 1 and 2 are now - and 14 and 15 is +, that is wrong, some one any idea what is broken on my board?

Zatkruiers
Beiträge: 12
Registriert: So 06 Feb, 2011 8:21 pm
Do you already have Laser-Equipment?: Bilda dac

Re: Problem with bilda and Windows, Linux

Beitrag von Zatkruiers » Fr 04 Mär, 2011 7:32 am

I solved the problem it was a ic, but the next problem and hopefully the last one, ik bought a laser http://www.dealextreme.com/p/100mw-650n ... -12v-46394 with a TTL blanking port, can i connect this to the blanking port on the bILDA? and how do i know wich wire goes where, i konw wich 2 are for green and red.

Gesperrt

Zurück zu „OpenProject: bILDA“

Wer ist online?

Mitglieder in diesem Forum: 0 Mitglieder und 6 Gäste